Sprekers tijdens het Arbeidsjuridisch congres 2017

mojoimagealt-2957-alt

 

Evert Verhulp 
Hoogleraar Arbeidsrecht Universiteit van Amsterdam

Verhulp is in 1987 begonnen als juridisch medewerker bij AbvaKabo en is in 1992 overgestapt naar de rechtskundige dienst van de FNV. In 1996 is hij beëdigd als advocaat. Ondertussen heeft hij zich gezet aan een proefschrift met als titel "De vrijheid van meningsuiting van werknemers en ambtenaren" waarop hij in 1997 promoveerde. Hij is aansluitend benoemd tot hoofddocent en vanaf 2002 tot hoogleraar arbeidsrecht.

In 2008 en 2009 heeft Verhulp op verzoek van de Internationale arbeidsorganisatie onderzoek gedaan in Kirgizië en aanbevelingen gedaan om de samenwerking tussen werkgever en werknemers in dat land te verbeteren. Eerder deed hij onderzoek gedaan in Japan en Taiwan. In 2013 heeft hij gedurende twee maanden onderzoek gedaan aan de Washington University at St Louis, naar klokkenluiden en collectieve arbeidsverhoudingen.

mojoimagealt-2199-alt

 

Jan Meijer 
Teammanager landelijke afdeling Arbeidsjuridische dienstverlening UWV   

Mr. J. (Jan) Meijer is als Manager Arbeids- en Ontslagrecht werkzaam bij de landelijke afdeling Arbeidsjuridische dienstverlening van UWV. In deze hoedanigheid is hij onder meer verantwoordelijk voor het beleidsmatig aansturen van de afdeling Arbeidsjuridische dienstverlening van UWV op het terrein van de uitvoering van de ontslagtaak en onderhoudt hij de contacten met onder meer het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, werkgevers- en werknemersorganisaties en de Stichting van de Arbeid. Onder zijn

vakinhoudelijke verantwoordelijkheid zijn de Uitvoeringsregels Ontslag om bedrijfseconomische redenen en Ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid tot stand gekomen. Daarnaast spreekt hij regelmatig op congressen van het Instituut voor arbeidsrecht, Lexlumen, Sdu, Verenigingen voor arbeidsrechtadvocaten, SRA , OSR, etc.

Hij studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 mojoimagealt-5095-alt

 

Wim Wetzels,
Kantonrechter in Rotterdam

Wim Wetzels is werkzaam als kantonrechter bij de rechtbank Rotterdam. Hij is een ervaren spreker en auteur op het gebied van het arbeidsrecht.

 mojoimagealt-5002-alt

 

Pascal Kruit,
Advocaat

Mr. dr. Pascal Kruit studeerde in 2006 cum laude af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde op 15 maart 2012 aan diezelfde universiteit op het proefschrift getiteld ‘De ontbindingsbeschikking ex art. 7:685 BW getoetst’.

Pascal Kruit is per 1 augustus 2017 arbeidsrecht advocaat en partner bij Boontje Advocaten te Amsterdam en universitair docent arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij heeft veel ervaring op het gebied van het ontslagrecht en het arbeidsovereenkomstenrecht.

Naast zijn reguliere werkzaamheden is Pascal Kruit  docent voor verschillende opleidingsinstituten als PALA, OSR, Sdu  en CPO. Hij is voorts auteur voor Sdu Commentaar Arbeidsrecht Thematisch, RAR en AR-Updates. Pascal Kruit publiceert ook regelmatig (wetenschappelijke) artikelen en annotaties in arbeidsrechtelijke vakliteratuur

 mojoimagealt-5001-alt

 

Karin Frikkee,
Raadsheer Hof Den Haag

Sinds 1 maart 2015 raadsheer bij het hof Den Haag. Daaraan voorafgaand 10 jaar kantonrechter, na 10 jaar werkzaam te zijn geweest als advocaat. Zij maakt deel uit van de redactie van ArbeidsRecht en de deelredactie arbeidsrecht van Tijdschrift Recht en Arbeid (TRA) en geeft geregeld cursussen en lezingen op het gebied van het arbeidsrecht en ontslagrecht.